Wat is Oefentherapie Cesar?

Mensen staan, zitten, lopen, bukken en ademen en dit gebeurt meestal onbewust. Zo ontwikkelt iedereen zijn eigen houdings- en bewegingsgewoonten, soms ook veroorzaakt door een bepaalde aandoening. Maar niet al die gewoonten zijn goed voor het lichaam. Op deze manier kunnen diverse klachten ontstaan of in stand gehouden worden. Oefentherapie richt zich op het opheffen, verminderen of voorkomen van deze klachten, of op het leren omgaan hiermee.

 

Ook kan oefentherapie Cesar u helpen bij bepaalde spannings- of stressklachten, zoals vermoeidheid, hoofdpijn, benauwdheid, duizeligheid en het niet kunnen ontspannen.

 

De therapeut leert u uw klachten te begrijpen en vervolgens actief aan te pakken. Er wordt samen met u een behandelplan opgesteld, met voor u specifieke oefeningen en adviezen. Met als resultaat een hersteld vertrouwen in uw lichaam en een gezond bewegingsgedrag dat (nieuwe) klachten in de toekomst voorkomt.

 

Iedereen krijgt gegarandeerd een intensieve begeleiding en een behandeling op maat, waarin rekening wordt gehouden met zijn of haar persoonlijke wensen, mogelijkheden en beperkingen. De behandeling wordt toegespitst op de dagelijkse bezigheden, zoals werk, sport, hobby's en zorgtaken.

 

Ervaringen van patiënten, maar ook diverse onderzoeken, wijzen uit dat met oefentherapie Cesar vaak zeer goede resultaten worden behaald.